Uvjeti poslovanja

PLAĆANJE

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

  • gotovinom u poslovnici prilikom osobnog preuzimanja na adresi Županijska 17, Osijek
  • pouzećem – putem naše suradničke kurirske službe GLS, podrazumijeva plaćanje gotovinom dostavljaču prilikom dostave paketa. Molimo da imate pripremljen novac prilikom dostave da se dostavljač ne mora naknadno vraćati na Vašu adresu.
  • plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica samo u poslovnici Antikvarijata Libar, American Express, MasterCard, Maestro i Visa do 6 rata – prihvaćamo samo PBZ i ZABA kartice.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati Antikvarijat Libar će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu su proizvodi dobavljiv. Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Antikvarijat Libar isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

DOSTAVA

Naručene komplete udžbenika šaljemo putem GLS-a!

GLS pruža pouzdane usluge dostave paketa u 41 europskih zemalja. Plaćanje za online narudžbu se vrši pouzećem na način da dostavljač GLS-a preuzima novce od kupca.

TROŠKOVI DOSTAVE

Troškovi svake dostave knjiga kupljenih od Antikvarijata Libar iznose 35,00 kn.

Troškove dostave kod svakog dogovorenog otkupa knjiga od kupaca snosi Antikvarijat Libar koji tada dostavu besplatno šalje na kućnu adresu korisnika koji želi prodati svoje rabljene udžbenike.

Napomena: Dostavu ne vršimo na području Osijeka s obzirom da tamo imamo poslovnicu. Preuzimanje je direktno u poslovnici ukoliko ste izvršili narudžbu.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Antikvarijat Libar obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Antikvarijata Libar i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u slučaju:

  • Isporuka robe koja nije naručena
  • isporučena roba koja je oštećena ili nepotpuna, a da to nije uzeto u obzir, zbog našeg nenamjernog previda, kod formiranja prodajne cijene
  • Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Antikvarijatu Libar i to e-mailom na info@antikvarijat-libar.hr ili preporučenom pošiljkom na adresu: Antikvarijat Libar, Županijska 17, 31000 Osijek.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe ili broj računa. Antikvarijat Libar potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod.

Korisnik/Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Prema čl. 79, stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 41/14) korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Antikvarijat Libar o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Antikvarijat Libar, Županijska 17, 31000 Osijek) ili elektroničkom poštom na: info@antikvarijat-libar.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe ili računa, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na web stranici Antikvarijata Libar u rubrici Važni linkovi Kupac može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Antikvarijat Libar bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Antikvarijat Libar zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Antikvarijat Libar može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu Antikvarijat Libar, Županijska 17, 31000 Osijek, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Antikvarijatu Libar uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Troškove povrata robe kupac prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, čl. 77) mora snositi samostalno. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.